19 Czerwiec 2019
Nasze kierunki w roku szkolnym 2019/20

Powiększ zdjęcie


Nawigacja
Strona główna

O zespole szkół

Patron szkoły

ZSUiS - opisy zawodów

REKRUTACJA

Programy szkolne

Szkolne informacje

KURSY ODiDZ

Plan rozwoju ZSUiS

Z życia szkoły

OFERTA PRAKTYK

Informacje dla rodziców

Plan lekcji (.pdf)

Matura 2019 (.pdf)

Wykaz podręczników 2018/2019

Egzamin maturalny i zawodowy 2019

ORE

Sukcesy uczniów

Zastępstwa

RODO


Do pobrania

Biblioteka

Pedagog

Kontakt

Galeria zdjęć

Szukaj

Inne strony

Wiadomości archiwalne

Dla nauczycieli

Informacje dla absolwentów
Pogoda
Oferta Zespołu Szkół Usługowych i Spożywczych w Jaśle
Ponadregionalny konkurs fryzjerski
Ponadregionalny konkurs fryzjerski

 

     W dniu 26.03.2019 r. w Zespole Szkół Techniczno-Weterynaryjnych w Trzcianie odbył się VI Ponadregionalny Konkurs Wiedzy i Umiejętności Fryzjerskich pod hasłem: " Zapleciony, zakręcony, na każdą okazję". Uczestnicy konkursu musieli wykazać się wiedzą teoretyczną jak również umiejętnościami praktycznymi. Naszą szkołę zaprezentowali: Adrian Więcek uczeń klasy II TF oraz Małgorzata Rak uczennica klasy III TF. Ocenie podlegały następujące kryteria: * estetyka i precyzja wykonania fryzury; * zgodność makijażu, stroju jak i dodatków z wykonaną fryzurą * pomysłowość i kreatywność wykonanej fryzury.
Nasi uczniowie otrzymali dyplomy za udział oraz upominki fryzjerskie od sponsorów. Gratulujemy.

 

Nabór na szkolenia 16
Nabór na szkolenia 16

 

OGŁASZAMY NABÓR NA:


„Korzystanie z edukacyjnej platformy fryzjerskiej"

 

OGŁOSZENIA O NABORZE
Korzystanie z edukacyjnej platformy fryzjerskiej

 

Nabór na szkolenia realizowany jest w ramach projektu pn. „Poprawa jakości kształcenia zawodowego w szkołach ponadgimnazjalnych na terenie Powiatu Jasielskiego” Działania 9.4 Poprawa jakości kształcenia zawodowego Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego na lata 2014-2020.

Dokumenty rekrutacyjne i regulamin są do pobrania z zakładki PROJEKTY EDUKACYJNE  lub u asystenta koordynatora projektu - Agnieszki Racławskiej.

REPREZENTANTKI ZSUiS WŚRÓD NAJLEPSZYCH W POLSCE
REPREZENTANTKI ZSUiS WŚRÓD NAJLEPSZYCH W POLSCE

     XXI Ogólnopolska Olimpiada Wiedzy o Żywności już za nami. Z grona ponad 800 uczestników z 45 szkół z całej Polski, do udziału w etapie centralnym zakwalifikowało się 45 uczniów z 25 szkół. Byli to ci spośród startujących, którzy podczas eliminacji szkolnych i okręgowych wykazali się największą wiedzą z branży przetwórczej, analitycznej i ekonomicznej. W tym doborowym towarzystwie, również w tym roku, nie zabrakło reprezentantek jasielskiego ZSUiS. Uczennice technikum kształcące się w zawodzie technik technologii żywności – Katarzyna Piróg i Barbara Ulaszek zdobyły tytuły finalistek Olimpiady Wiedzy o Żywności 2019.

Nabór na szkolenia 15
Nabór na szkolenia 15

 

OGŁASZAMY NABÓR NA SZKOLENIA:


„Udział w stażach zawodowych"

 

OGŁOSZENIA SZKOLEŃ
Udział w stażach zawodowych

 

Szkolenia realizowane będą w ramach projektu pn. „Poprawa jakości kształcenia zawodowego w szkołach ponadgimnazjalnych na terenie Powiatu Jasielskiego” Działania 9.4 Poprawa jakości kształcenia zawodowego Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego na lata 2014-2020.

Dokumenty rekrutacyjne i regulamin są do pobrania z zakładki PROJEKTY EDUKACYJNE  lub u asystenta koordynatora projektu - Agnieszki Racławskiej.

ZSUiS WICEMISTRZEM POLSKI W CUKIERNICTWIE
ZSUiS WICEMISTRZEM POLSKI W CUKIERNICTWIE

     Drużyna młodych cukierników z jasielskiego ZSUiS odniosła wspaniały sukces. Podczas IX Mistrzostw Polski Uczniów Szkół Cukierniczych, nad którym honorowy patronat objęło Ministerstwo Edukacji Narodowej, uczniowie technikum kształcący się w zawodzie technik technologii żywności – Bartłomiej Smoleń i Maksymilian Czechowicz, wywalczyli II miejsce i tytuł Wicemistrzów Polski.

     Finał Mistrzostw Polski Uczniów Szkół Cukierniczych rozegrany został 20.02., w Warszawie, w trakcie największych w Polsce targów cukierniczych EXPO SWEET 2019. Wzięło w nim udział 12 dwuosobowych zespołów, które pomyślnie przeszły eliminacje wstępne i spośród drużyn z kilkudziesięciu szkół z całej Polski kształcących w zawodach branży cukierniczej, zostały najwyżej ocenione przez jury. Mistrzowskie rozgrywki poprowadził sławny Maestro Czekolady E. Wedel – Janusz Profus.

Wyniki konkursu KREATOR ROKU szk. 2018/1019
Konkursy

     I międzyszkolny Konkurs „Kreator Roku” został rozstrzygnięty. Był on skierowany do uczniów szkół podstawowych i gimnazjalnych powiatu jasielskiego oraz ZSUiS w Jaśle, interesujących się modą, stylizacją wizerunku lub nowymi trendami w dziedzinach żywieniowych. Jego głównym celem było promowanie w naszym środowisku szkolnictwa zawodowego branży usługowej i spożywczej poprzez inspirowanie młodzieży do aktywnego, twórczego działania i realizowania własnych projektów.

     Do konkursu zgłoszono 37 projektów. Wszystkie prace, jak podkreślają członkowie Komisji konkursowej, były ciekawe i różnorodne, a ich przygotowanie niejednokrotnie wymagało od autorów dużego zaangażowania i kreatywności. Duże znaczenie dla oceniających miała pomysłowość i samodzielność wykonania pracy oraz estetyka jej zaprezentowania.

Rzemiosło tematem przewodnim XVI Wojewódzkiego Turnieju "Najlepszy uczeń w zawodzie cukiernik"
Rzemiosło tematem przewodnim XVI  Wojewódzkiego Turnieju "Najlepszy uczeń w zawodzie cukiernik"

Początkiem stycznia odbył się w Krośnie XV Wojewódzki Turniej

 „Najlepszy uczeń w zawodzie cukiernik”. Temat przewodni w tym

 roku był  związany z rzemiosłem -  „Rzemiosło – nasza przyszłość”.

 

 Tradycyjnie uczniowie klas 3 zawodowych rywalizowali w dwóch etapach:

 - pisemnym testowym

 - praktycznym -  obejmującym dekoracje tortu,  figurki marcepanowe oraz ciasteczka bankietowe.

 

  W Turnieju uczestniczyło 9 uczniów z 6  Szkół Branżowych:  z Pilzna,  

   Krosna, Jasła, Dębicy oraz 2 Szkoły z Rzeszowa.

  Organizatorem turnieju był Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Krośnie   

  oraz Cukiernia „Jagusia” Pana Deptucha w  Krośnie.                                                                        

          Do rywalizacji z naszej Szkoły stanęła uczennica kl. 3a Aleksandra Rucińska. W wyniku zmagań uczniów nad tym tematem, uczennica Aleksandra zdobyła 4 miejsce.

Konkurs STOP MOWIE NIENAWIŚCI
Konkurs STOP MOWIE NIENAWIŚCI

ZAPRASZAMY DO KONKURSU

STOP MOWIE NIENAWIŚCI

Cel: „przywrócić słowu godność”

Kategorie:

  • plakat
  • wypowiedzi literackie: esej, wiersz, opowiadanie
  • prezentacja multimedialna

Regulamin konkursu „Stop mowie nienawiści”:

1. Konkurs skierowany jest do wszystkich chętnych uczniów ZSUiS.

2. Organizatorami są nauczyciele poloniści oraz nauczyciel bibliotekarz.

3. Prace konkursowe należy przygotować w formie (do wyboru):

- plakat w dowolnej technice plastycznej (min format A3),
- pisemna wypowiedź literacka – esej, opowiadanie wiersz,
- prezentacja multimedialna.

4. Prace należy składać u nauczycieli polonistów lub w bibliotece szkolnej do 27 lutego 2019 r.

5.Rozstrzygnięcie i ogłoszenie wyników konkursu odbędzie się 28 lutego 2019 r.

6. Dla uczestników konkursu przewidziane są nagrody i pamiątkowe dyplomy. 

 Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w konkursie 

Konferencja naukowa w Zespole Szkół Usługowych i Spożywczych w Jaśle
Konferencja naukowa w Zespole Szkół Usługowych i Spożywczych w Jaśle

,,Nie ma większej miłości od tej, gdy ktoś życie swoje oddaje za przyjaciół”

 

     Pod takim hasłem 8 stycznia 2019 r. w ZSUiS w Jaśle odbyła się II konferencja poświęcona pamięci mieszkańców Podkarpacia, którzy nieśli pomoc Żydom w czasie II wojny światowej. Celem spotkania, które przede wszystkim skierowane było do uczniów szkół średnich z powiatu jasielskiego, było uświadomienie im, że podczas wielkich katastrof dziejowych, w czasach rozpadu wartości humanistycznych, należy starać się żyć dobrze, bo to jest jedyna gwarancja ocalenia.

     Uroczystość rozpoczęła się przed budynkiem Sądu Rejonowego w Jaśle, gdzie 5 stycznia 2018r. odsłonięto tablicę pamiątkową poświęconą pamięci Eleonory Goleń i innych mieszkańców powiatu jasielskiego, którzy podczas II wojny światowej, pomimo grożącej im śmierci, do końca pozostali wierni ideałom chrześcijańskim , odnajdując człowieczeństwo w świecie zła i terroru hitlerowskiego. Gotowi byli, nawet za cenę własnego życia, ratować tych, których skazano na zagładę.

Przetłumacz stronę

Aktualna godzina
BIP i ePUAP
Losowa fotografia
Ostatnio dodane informacje
BENE MERITUS 2019 07.06.2019 08:30:13
WYNIKI SZKOLNEGO KON... 29.05.2019 23:58:14
Wyniki Szkolnego Kon... 09.05.2019 20:31:05
XII Jasielski Piknik... 30.04.2019 21:54:29
Nabór na szkolenia 17 24.04.2019 10:11:00
Szkolny konkurs chem... 24.04.2019 00:16:10
Komunikat 10.04.2019 20:02:02
Najnowsze artykuły
Materiały dla ucznió...
Procedury reagowania...
31 maja Światowy Dz...
Zostań rodziną zastę...
Pomoc dla osób niepe...
Technik chłodnictwa ...
BS I st. - Fryzjer
Odwiedziny gości
Dziś:236
Wczoraj:337
W tym tygodniu:1,005
W tym miesiącu:7,080
W tym roku:62,283
Wszystkich:1,944,152