06 Grudzień 2019
Nasze kierunki w roku szkolnym 2019/20

Powiększ zdjęcie


Nawigacja
Strona główna

O zespole szkół

Patron szkoły

ZSUiS - opisy zawodów

REKRUTACJA

Programy szkolne

Szkolne informacje

KURSY CKZ

Plan rozwoju ZSUiS

Z życia szkoły

OFERTA PRAKTYK

Informacje dla rodziców

Plan lekcji (.pdf)

Matura 2019 (.pdf)

Wykaz podręczników na rok szkolny 2019/2020

Egzamin maturalny i zawodowy 2019

ORE

Sukcesy uczniów

Zastępstwa

RODO


Do pobrania

Biblioteka

Pedagog

Kontakt

Galeria zdjęć

Szukaj

Inne strony

Wiadomości archiwalne

Dla nauczycieli

Informacje dla absolwentów
Pogoda
Oferta Zespołu Szkół Usługowych i Spożywczych w Jaśle
Nabór na szkolenia 16
Nabór na szkolenia 16

 

OGŁASZAMY NABÓR NA:


„Korzystanie z edukacyjnej platformy fryzjerskiej"

 

OGŁOSZENIA O NABORZE
Korzystanie z edukacyjnej platformy fryzjerskiej

 

Nabór na szkolenia realizowany jest w ramach projektu pn. „Poprawa jakości kształcenia zawodowego w szkołach ponadgimnazjalnych na terenie Powiatu Jasielskiego” Działania 9.4 Poprawa jakości kształcenia zawodowego Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego na lata 2014-2020.

Dokumenty rekrutacyjne i regulamin są do pobrania z zakładki PROJEKTY EDUKACYJNE  lub u asystenta koordynatora projektu - Agnieszki Racławskiej.

REPREZENTANTKI ZSUiS WŚRÓD NAJLEPSZYCH W POLSCE
REPREZENTANTKI ZSUiS WŚRÓD NAJLEPSZYCH W POLSCE

     XXI Ogólnopolska Olimpiada Wiedzy o Żywności już za nami. Z grona ponad 800 uczestników z 45 szkół z całej Polski, do udziału w etapie centralnym zakwalifikowało się 45 uczniów z 25 szkół. Byli to ci spośród startujących, którzy podczas eliminacji szkolnych i okręgowych wykazali się największą wiedzą z branży przetwórczej, analitycznej i ekonomicznej. W tym doborowym towarzystwie, również w tym roku, nie zabrakło reprezentantek jasielskiego ZSUiS. Uczennice technikum kształcące się w zawodzie technik technologii żywności – Katarzyna Piróg i Barbara Ulaszek zdobyły tytuły finalistek Olimpiady Wiedzy o Żywności 2019.

Nabór na szkolenia 15
Nabór na szkolenia 15

 

OGŁASZAMY NABÓR NA SZKOLENIA:


„Udział w stażach zawodowych"

 

OGŁOSZENIA SZKOLEŃ
Udział w stażach zawodowych

 

Szkolenia realizowane będą w ramach projektu pn. „Poprawa jakości kształcenia zawodowego w szkołach ponadgimnazjalnych na terenie Powiatu Jasielskiego” Działania 9.4 Poprawa jakości kształcenia zawodowego Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego na lata 2014-2020.

Dokumenty rekrutacyjne i regulamin są do pobrania z zakładki PROJEKTY EDUKACYJNE  lub u asystenta koordynatora projektu - Agnieszki Racławskiej.

ZSUiS WICEMISTRZEM POLSKI W CUKIERNICTWIE
ZSUiS WICEMISTRZEM POLSKI W CUKIERNICTWIE

     Drużyna młodych cukierników z jasielskiego ZSUiS odniosła wspaniały sukces. Podczas IX Mistrzostw Polski Uczniów Szkół Cukierniczych, nad którym honorowy patronat objęło Ministerstwo Edukacji Narodowej, uczniowie technikum kształcący się w zawodzie technik technologii żywności – Bartłomiej Smoleń i Maksymilian Czechowicz, wywalczyli II miejsce i tytuł Wicemistrzów Polski.

     Finał Mistrzostw Polski Uczniów Szkół Cukierniczych rozegrany został 20.02., w Warszawie, w trakcie największych w Polsce targów cukierniczych EXPO SWEET 2019. Wzięło w nim udział 12 dwuosobowych zespołów, które pomyślnie przeszły eliminacje wstępne i spośród drużyn z kilkudziesięciu szkół z całej Polski kształcących w zawodach branży cukierniczej, zostały najwyżej ocenione przez jury. Mistrzowskie rozgrywki poprowadził sławny Maestro Czekolady E. Wedel – Janusz Profus.

Wyniki konkursu KREATOR ROKU szk. 2018/1019
Konkursy

     I międzyszkolny Konkurs „Kreator Roku” został rozstrzygnięty. Był on skierowany do uczniów szkół podstawowych i gimnazjalnych powiatu jasielskiego oraz ZSUiS w Jaśle, interesujących się modą, stylizacją wizerunku lub nowymi trendami w dziedzinach żywieniowych. Jego głównym celem było promowanie w naszym środowisku szkolnictwa zawodowego branży usługowej i spożywczej poprzez inspirowanie młodzieży do aktywnego, twórczego działania i realizowania własnych projektów.

     Do konkursu zgłoszono 37 projektów. Wszystkie prace, jak podkreślają członkowie Komisji konkursowej, były ciekawe i różnorodne, a ich przygotowanie niejednokrotnie wymagało od autorów dużego zaangażowania i kreatywności. Duże znaczenie dla oceniających miała pomysłowość i samodzielność wykonania pracy oraz estetyka jej zaprezentowania.

Rzemiosło tematem przewodnim XVI Wojewódzkiego Turnieju "Najlepszy uczeń w zawodzie cukiernik"
Rzemiosło tematem przewodnim XVI  Wojewódzkiego Turnieju "Najlepszy uczeń w zawodzie cukiernik"

Początkiem stycznia odbył się w Krośnie XV Wojewódzki Turniej

 „Najlepszy uczeń w zawodzie cukiernik”. Temat przewodni w tym

 roku był  związany z rzemiosłem -  „Rzemiosło – nasza przyszłość”.

 

 Tradycyjnie uczniowie klas 3 zawodowych rywalizowali w dwóch etapach:

 - pisemnym testowym

 - praktycznym -  obejmującym dekoracje tortu,  figurki marcepanowe oraz ciasteczka bankietowe.

 

  W Turnieju uczestniczyło 9 uczniów z 6  Szkół Branżowych:  z Pilzna,  

   Krosna, Jasła, Dębicy oraz 2 Szkoły z Rzeszowa.

  Organizatorem turnieju był Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Krośnie   

  oraz Cukiernia „Jagusia” Pana Deptucha w  Krośnie.                                                                        

          Do rywalizacji z naszej Szkoły stanęła uczennica kl. 3a Aleksandra Rucińska. W wyniku zmagań uczniów nad tym tematem, uczennica Aleksandra zdobyła 4 miejsce.

Konkurs STOP MOWIE NIENAWIŚCI
Konkurs STOP MOWIE NIENAWIŚCI

ZAPRASZAMY DO KONKURSU

STOP MOWIE NIENAWIŚCI

Cel: „przywrócić słowu godność”

Kategorie:

  • plakat
  • wypowiedzi literackie: esej, wiersz, opowiadanie
  • prezentacja multimedialna

Regulamin konkursu „Stop mowie nienawiści”:

1. Konkurs skierowany jest do wszystkich chętnych uczniów ZSUiS.

2. Organizatorami są nauczyciele poloniści oraz nauczyciel bibliotekarz.

3. Prace konkursowe należy przygotować w formie (do wyboru):

- plakat w dowolnej technice plastycznej (min format A3),
- pisemna wypowiedź literacka – esej, opowiadanie wiersz,
- prezentacja multimedialna.

4. Prace należy składać u nauczycieli polonistów lub w bibliotece szkolnej do 27 lutego 2019 r.

5.Rozstrzygnięcie i ogłoszenie wyników konkursu odbędzie się 28 lutego 2019 r.

6. Dla uczestników konkursu przewidziane są nagrody i pamiątkowe dyplomy. 

 Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w konkursie 

Konferencja naukowa w Zespole Szkół Usługowych i Spożywczych w Jaśle
Konferencja naukowa w Zespole Szkół Usługowych i Spożywczych w Jaśle

,,Nie ma większej miłości od tej, gdy ktoś życie swoje oddaje za przyjaciół”

 

     Pod takim hasłem 8 stycznia 2019 r. w ZSUiS w Jaśle odbyła się II konferencja poświęcona pamięci mieszkańców Podkarpacia, którzy nieśli pomoc Żydom w czasie II wojny światowej. Celem spotkania, które przede wszystkim skierowane było do uczniów szkół średnich z powiatu jasielskiego, było uświadomienie im, że podczas wielkich katastrof dziejowych, w czasach rozpadu wartości humanistycznych, należy starać się żyć dobrze, bo to jest jedyna gwarancja ocalenia.

     Uroczystość rozpoczęła się przed budynkiem Sądu Rejonowego w Jaśle, gdzie 5 stycznia 2018r. odsłonięto tablicę pamiątkową poświęconą pamięci Eleonory Goleń i innych mieszkańców powiatu jasielskiego, którzy podczas II wojny światowej, pomimo grożącej im śmierci, do końca pozostali wierni ideałom chrześcijańskim , odnajdując człowieczeństwo w świecie zła i terroru hitlerowskiego. Gotowi byli, nawet za cenę własnego życia, ratować tych, których skazano na zagładę.

Razem na święta
Razem na święta

     Święta Bożego Narodzenia to bardzo przyjemny i beztroski czas, kiedy spędzamy czas w gronie najbliższych, obdarowujemy się prezentami i biesiadujemy przy suto zastawionym stole. Jednak nie wszyscy mają tyle szczęścia… Są wokół nas osoby, których nie stać na świąteczne potrawy, a co dopiero na podarunki.

 

     Każdy z nas chce, żeby atmosfera świąt była wzbogacona o wartości, które kojarzymy ze świętami, czyli z dzieleniem się, współodczuwaniem, empatią i solidaryzmem społecznym. Jeżeli nie idzie za tym działanie, to są one puste. Dlatego też od już od 10 lat Szkolny Klub Wolontariatu inicjuje na terenie naszej szkoły akcje charytatywne mające na celu pomoc najuboższym w tym szczególnym czasie.

e-dziennik UONET+
BIP i ePUAP
progeCAD
progeCAD.pl banner
Losowa fotografia