19 Kwiecień 2019
Nasze kierunki w roku szkolnym 2019/20

Powiększ zdjęcie


Nawigacja
Strona główna

O zespole szkół

Patron szkoły

ZSUiS - opisy zawodów

REKRUTACJA

Programy szkolne

Szkolne informacje

KURSY ODiDZ

Plan rozwoju ZSUiS

Z życia szkoły

OFERTA PRAKTYK

Informacje dla rodziców

Plan lekcji (.pdf)

Matura 2018 (.pdf)

Wykaz podręczników 2018/2019

Egzamin maturalny i zawodowy 2019

ORE

Sukcesy uczniów

Zastępstwa

RODO


Do pobrania

Biblioteka

Pedagog

Kontakt

Galeria zdjęć

Szukaj

Inne strony

Wiadomości archiwalne

Dla nauczycieli

Informacje dla absolwentów
Pogoda
Oferta Zespołu Szkół Usługowych i Spożywczych w Jaśle
Komunikat
Komunikat

     W imieniu strajkujących nauczycieli w ZSUiS oświadczamy, że w trosce o bezproblemowe ukończenie szkoły przez wszystkich uczniów, a w szczególności klas maturalnych, wystąpiliśmy dzisiaj w godzinach popołudniowych, z wnioskiem do Zarządu Oddziału ZNP w Jaśle o zawieszenie akcji strajkowej w naszej szkole.

Komitet Strajkowy

 

     Wniosek ten został pozytywnie rozpatrzony przez Zarząd Oddziału ZNP w Jaśle, w związku z tym od czwartku 11 kwietnia 2019 wszystkie zajęcia dydaktyczne będą odbywać się zgodnie z planem lekcji.

Renata Skórka

Dyrektor

Zespołu Szkół Usługowych i Spożywczych w Jaśle

Komunikat
Komunikat

Uwaga!

     W dniu 9 kwietnia i kolejnych dniach strajku zajęcia w szkole będą się odbywały zgodnie z planem lekcji, z uwzględnieniem łączeń i zwolnień podanych w zastępstwach.

Renata Skórka

dyrektor

Zespołu Szkół Usługowych i Spożywczych w Jaśle

Ogłoszenie w sprawie strajku
Ogłoszenie w sprawie strajku

Szanowni  Rodzice i uczniowie

 

     Informuję, że Zarząd Oddziału ZNP w Jaśle  ogłosił od 8 kwietnia 2019 r. do odwołania, przeprowadzenie w Zespole Szkół Usługowych i Spożywczych w Jaśle  strajku.

Ze względu na wyjątkową  sytuację w jakiej znalazła się szkoła i przewidywaną akcję strajkową, informuję:

  • Jeżeli akcja protestacyjna zostanie odwołana to zajęcia będą odbywały się zgodnie z planem.
  • Jeżeli strony nie dojdą do porozumienia i od 8 kwietnia 2019 r. rozpocznie się strajk, to dla młodzieży realizować będziemy zajęcia  uzupełniające kształcenie.
  • Bursa Międzyszkolna gwarantuje całodobową opiekę wychowawczą.

 

     Za zaistniałe utrudnienia przepraszam i proszę o zrozumienie. Ewentualny protest nie jest skierowany przeciwko Rodzicom, czy też młodzieży.

 

Renata Skórka

Dyrektor

Zespołu Szkół Usługowych i Spożywczych w Jaśle

Ponadregionalny konkurs fryzjerski
Ponadregionalny konkurs fryzjerski

 

     W dniu 26.03.2019 r. w Zespole Szkół Techniczno-Weterynaryjnych w Trzcianie odbył się VI Ponadregionalny Konkurs Wiedzy i Umiejętności Fryzjerskich pod hasłem: " Zapleciony, zakręcony, na każdą okazję". Uczestnicy konkursu musieli wykazać się wiedzą teoretyczną jak również umiejętnościami praktycznymi. Naszą szkołę zaprezentowali: Adrian Więcek uczeń klasy II TF oraz Małgorzata Rak uczennica klasy III TF. Ocenie podlegały następujące kryteria: * estetyka i precyzja wykonania fryzury; * zgodność makijażu, stroju jak i dodatków z wykonaną fryzurą * pomysłowość i kreatywność wykonanej fryzury.
Nasi uczniowie otrzymali dyplomy za udział oraz upominki fryzjerskie od sponsorów. Gratulujemy.

 

Nabór na szkolenia 16
Nabór na szkolenia 16

 

OGŁASZAMY NABÓR NA:


„Korzystanie z edukacyjnej platformy fryzjerskiej"

 

OGŁOSZENIA O NABORZE
Korzystanie z edukacyjnej platformy fryzjerskiej

 

Nabór na szkolenia realizowany jest w ramach projektu pn. „Poprawa jakości kształcenia zawodowego w szkołach ponadgimnazjalnych na terenie Powiatu Jasielskiego” Działania 9.4 Poprawa jakości kształcenia zawodowego Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego na lata 2014-2020.

Dokumenty rekrutacyjne i regulamin są do pobrania z zakładki PROJEKTY EDUKACYJNE  lub u asystenta koordynatora projektu - Agnieszki Racławskiej.

REPREZENTANTKI ZSUiS WŚRÓD NAJLEPSZYCH W POLSCE
REPREZENTANTKI ZSUiS WŚRÓD NAJLEPSZYCH W POLSCE

     XXI Ogólnopolska Olimpiada Wiedzy o Żywności już za nami. Z grona ponad 800 uczestników z 45 szkół z całej Polski, do udziału w etapie centralnym zakwalifikowało się 45 uczniów z 25 szkół. Byli to ci spośród startujących, którzy podczas eliminacji szkolnych i okręgowych wykazali się największą wiedzą z branży przetwórczej, analitycznej i ekonomicznej. W tym doborowym towarzystwie, również w tym roku, nie zabrakło reprezentantek jasielskiego ZSUiS. Uczennice technikum kształcące się w zawodzie technik technologii żywności – Katarzyna Piróg i Barbara Ulaszek zdobyły tytuły finalistek Olimpiady Wiedzy o Żywności 2019.

Nabór na szkolenia 15
Nabór na szkolenia 15

 

OGŁASZAMY NABÓR NA SZKOLENIA:


„Udział w stażach zawodowych"

 

OGŁOSZENIA SZKOLEŃ
Udział w stażach zawodowych

 

Szkolenia realizowane będą w ramach projektu pn. „Poprawa jakości kształcenia zawodowego w szkołach ponadgimnazjalnych na terenie Powiatu Jasielskiego” Działania 9.4 Poprawa jakości kształcenia zawodowego Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego na lata 2014-2020.

Dokumenty rekrutacyjne i regulamin są do pobrania z zakładki PROJEKTY EDUKACYJNE  lub u asystenta koordynatora projektu - Agnieszki Racławskiej.

ZSUiS WICEMISTRZEM POLSKI W CUKIERNICTWIE
ZSUiS WICEMISTRZEM POLSKI W CUKIERNICTWIE

     Drużyna młodych cukierników z jasielskiego ZSUiS odniosła wspaniały sukces. Podczas IX Mistrzostw Polski Uczniów Szkół Cukierniczych, nad którym honorowy patronat objęło Ministerstwo Edukacji Narodowej, uczniowie technikum kształcący się w zawodzie technik technologii żywności – Bartłomiej Smoleń i Maksymilian Czechowicz, wywalczyli II miejsce i tytuł Wicemistrzów Polski.

     Finał Mistrzostw Polski Uczniów Szkół Cukierniczych rozegrany został 20.02., w Warszawie, w trakcie największych w Polsce targów cukierniczych EXPO SWEET 2019. Wzięło w nim udział 12 dwuosobowych zespołów, które pomyślnie przeszły eliminacje wstępne i spośród drużyn z kilkudziesięciu szkół z całej Polski kształcących w zawodach branży cukierniczej, zostały najwyżej ocenione przez jury. Mistrzowskie rozgrywki poprowadził sławny Maestro Czekolady E. Wedel – Janusz Profus.

Wyniki konkursu KREATOR ROKU szk. 2018/1019
Konkursy

     I międzyszkolny Konkurs „Kreator Roku” został rozstrzygnięty. Był on skierowany do uczniów szkół podstawowych i gimnazjalnych powiatu jasielskiego oraz ZSUiS w Jaśle, interesujących się modą, stylizacją wizerunku lub nowymi trendami w dziedzinach żywieniowych. Jego głównym celem było promowanie w naszym środowisku szkolnictwa zawodowego branży usługowej i spożywczej poprzez inspirowanie młodzieży do aktywnego, twórczego działania i realizowania własnych projektów.

     Do konkursu zgłoszono 37 projektów. Wszystkie prace, jak podkreślają członkowie Komisji konkursowej, były ciekawe i różnorodne, a ich przygotowanie niejednokrotnie wymagało od autorów dużego zaangażowania i kreatywności. Duże znaczenie dla oceniających miała pomysłowość i samodzielność wykonania pracy oraz estetyka jej zaprezentowania.

Nasi darczyńcy
Przetłumacz stronę

Aktualna godzina
BIP i ePUAP
Losowa fotografia
Ostatnio dodane informacje
Komunikat 10.04.2019 20:02:02
Komunikat 08.04.2019 12:51:54
Ogłoszenie w sprawie... 05.04.2019 14:04:46
Ponadregionalny konk... 28.03.2019 17:00:00
Nabór na szkolenia 16 25.03.2019 15:00:00
REPREZENTANTKI ZSUiS... 20.03.2019 14:10:02
Nabór na szkolenia 15 11.03.2019 17:00:00
Najnowsze artykuły
Zostań rodziną zastę...
Pomoc dla osób niepe...
Technik chłodnictwa ...
BS I st. - Fryzjer
Technik przemysłu mody
Technik usług fryzje...
Branżowa Szkoła I st...
Odwiedziny gości
Dziś:48
Wczoraj:138
W tym tygodniu:936
W tym miesiącu:7,961
W tym roku:41,948
Wszystkich:1,923,817