20 Marzec 2019
Nasze kierunki w roku szkolnym 2019/20

Powiększ zdjęcie


Nawigacja
Strona główna

O zespole szkół

Patron szkoły

ZSUiS - opisy zawodów

REKRUTACJA

Programy szkolne

Szkolne informacje

KURSY ODiDZ

Plan rozwoju ZSUiS

Z życia szkoły

OFERTA PRAKTYK

Informacje dla rodziców

Plan lekcji (.pdf)

Matura 2018 (.pdf)

Wykaz podręczników 2018/2019

Egzamin maturalny i zawodowy 2019

ORE

Sukcesy uczniów

Zastępstwa

RODO


Do pobrania

Biblioteka

Pedagog

Kontakt

Galeria zdjęć

Szukaj

Inne strony

Wiadomości archiwalne

Dla nauczycieli

Informacje dla absolwentów
Pogoda
Oferta Zespołu Szkół Usługowych i Spożywczych w Jaśle
Finaliści XI Ogólnopolskiego Turnieju Przetwórstwa Mięsa

Już po raz kolejny uczniowie ZS nr 2 w Jaśle zakwalifikowali się do ogólnopolskiego etapu „Turnieju Przetwórstwa Mięsa” , który odbył się w Poznaniu w dniach 23 - 24 kwietnia 2009 r. 
Podobnie jak w roku ubiegłym , nasi uczniowie – Grzegorz Augustyn z klasy II i Zbigniew Balicki z klasy III uzyskali tytuł finalisty XI Ogólnopolskiego Turnieju Przetwórstwa Mięsa.
Zgodnie z decyzją Centralnej Komisji Egzaminacyjnej finaliści tego turnieju zwolnieni są z części pisemnej egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe. Należy podkreślić , że zmagania turniejowe wymagają bardzo dobrego przygotowania zarówno z zakresu wiadomości teoretycznych jak i dużych umiejętności praktycznych - etapy turnieju są tak przygotowane aby można było sprawdzić wszechstronne przygotowanie zawodowe uczniów.
A konkurencja z roku na rok jest coraz większa. Z tego względu konieczna była ścisła współpraca szkoły z zakładem „TRIO”, w którym uczniowie odbywają praktykę zawodową. Osiągnięcie tych wyników to efekt olbrzymiej pracy i zaangażowania uczniów oraz ich nauczycieli i opiekunów praktyki.

Udział w turnieju to duże wyzwanie dla uczniów , na pewno stres , ale i nowe doświadczenia , możliwość wykazania się swoją wiedzą i umiejętnościami zawodowymi , to poznawanie nowych ludzi i miejsc . Po trudach turnieju uczniowie mogli zwiedzić bardzo nowoczesne , ale i zabytkowe , piękne miasto , jakim jest Poznań.

Te doświadczenia z pewnością uczniowie będą mogli wykorzystać w swojej drodze zawodowej ,a także podejmując dalszą naukę.

Przetłumacz stronę

Aktualna godzina
BIP i ePUAP
Losowa fotografia
Ostatnio dodane informacje
Nabór na szkolenia 15 11.03.2019 17:00:00
ZSUiS WICEMISTRZEM P... 24.02.2019 12:49:28
Wyniki konkursu KREA... 03.02.2019 11:37:08
Rzemiosło tematem pr... 02.02.2019 19:58:17
Konkurs STOP MOWIE N... 24.01.2019 22:06:16
Konferencja naukowa ... 09.01.2019 19:00:00
Razem na święta 03.01.2019 17:00:00
Najnowsze artykuły
Pomoc dla osób niepe...
Technik chłodnictwa ...
BS I st. - Fryzjer
Technik przemysłu mody
Technik usług fryzje...
Branżowa Szkoła I st...
Cukiernik
Odwiedziny gości
Dziś:107
Wczoraj:275
W tym tygodniu:640
W tym miesiącu:6,124
W tym roku:28,936
Wszystkich:1,910,805